Käyttökohteet

Portaat

Liukuesteet portaisiin

Ulkoportaat voivat muodostaa melkoisen loukkaantumisriskin, varsinkin sateisella kelillä, puhumattakaan talven liukkaasta lumesta ja jäästä.

Kiinteistön omistajan tai haltijan vastuulla on taata turvallinen liikkuminen, niin taloyhtiöissä, julkisissa tiloissa kuin työpaikoillakin.

Tuotteet

Betoni

Betonipinnoille sopivat liukuesteratkaisut

Betonipinnat käyvät yllättävän liukkaiksi syksyn lehtien, kuran, lumen ja jään – ja jopa sateen myötä.

Erilaiset henkilöliikenteen kulkuväylät ja muut yleiset tilat ovat usein betonipintaisia. Meiltä löytyy sopivat ratkaisut näillekin pinnoille.

Tuotteet

Puu

Liukuesteratkaisut puupinnoille

Puupinnat ovat kastuessaan jopa hengenvaarallisen liukkaita. Terassit, sillat, kulkuväylät, puuportaat ja veneet vaativat omat liukuesteensä turvalliseen käyttöön.

Tuotteet

Metalli

Liukkauden ehkäiseminen metallipinnoilla

Metalliportaat, rappuset ja luiskat ovat sateella ja pakkasella liukkaita. Myös hätäpoistumisteissä useinkäytetyt teräsritilät ovat päällystämättöminä mahdottomia kävellä korkokengillä. Siksi ne kannattaisi päällystää kestävillä ja kustannustehokkailla liukuestemateriaaleilla.

Tuotteet

Epoksi

Liukkauden torjunta epoksipinnoilla

Epoksipinnat, joita yleisesti kutsutaan valulattioiksi, ovat yleisiä hoito- ja koulutussektoreilla. Tämän tyyppisten pintojen epäasianmukainen tai riittämätön puhdistus voi lopulta johtaa liukkaisiin ja vaarallisiin lattioihin. Ihon rasvat, saippuajäämät ja hiukkaset hyökkäävät epoksipintojen pintakerrokseen, mikä voi johtaa vaarallisiin tilanteisiin.

Tuotteet

Keraamiset laatat

Liukueste laatoille – kaakelille – klinkerille

Kohtaamme keraamisia laattoja päivittäin. Se alkaa usein kotona kylpyhuoneesta, wc:stä, keittiöstä tai puutarhasta. Ja loppupäivän aikana kohtaamme toistuvasti keraamisten laattojen pintoja. Kauppakeskuksen lattiasta toimistorakennuksen, huoltoaseman tai hotellin sisäänkäyntiin.

Tuotteet

Graniitti, marmori

Luonnonkivimateriaalien liukkauden esto

Luonnonkivestä valmistettuja pintoja – kuten marmoria ja graniittia – kohtaamme usein päivittäin. Niin kauan kuin pinta on kuiva, ei ole hätää. Mutta heti kun luonnonkivipinnat kastuvat märkien kenkien, siivoustoimien tai sääolosuhteiden vuoksi, monet keltaiset varoitusmerkit osoittavat, että näiden laattojen liukastumisriski on suuri.

Tuotteet

Posliini, emali

Posliini- tai emalipinnan liukastumisenesto

Tiesitkö, että ennen lähes kaikki suihkualtaat ja kylpyammeet valmistettiin emalista tai posliinista? Kauniita ja kestäviä materiaaleja, jotka on sittemmin korvattu akryylillä ja polyesterilla. Posliini- tai emalipinnan liukastumisenestoarvo/luistonkestoarvo jättää usein toivomisen varaa, joten pinta voi aiheuttaa vaaratilanteen heti kastuessaan.

Tuotteet

Akryyli, polyesteri

Akryyli- tai polyesteripintojen liukastumisenesto

Akryyli- tai polyesteripintoja käytetään usein suihkualtaissa ja kylpyammeissa. Ne ovat materiaaleja, jotka antavat lopputuotteelle kauniin ilmeen. Akryyli- tai polyesterialustan liukastumisenestoarvo/luistonkestoarvo jättää usein toivomisen varaa, joten pinta voi aiheuttaa vaaratilanteen heti kastuessaan. Liukastuminen kylpyhuoneessa ei ole turhaan yksi yleisimmistä onnettomuuksista kotona ja sen ympäristössä.

Tuotteet